NLGR in de media

Wij vinden het belangrijk om onze vereniging, haar acties en activiteiten onder de aandacht te brengen bij de leden, de partners en verder alle betrokken inwoners van de Gemeente Gilze en Rijen. We zetten hiervoor verschillende mediakanalen in. Mocht je vragen hebben over een artikel, laat het ons dan weten.

September 2022

Sietske zegt...:

Na een heel hete zomer is het najaar aangebroken met regelmatig enkele regenbuien, waar we erg naar hebben zitten uitkijken. De natuur en wij mensen kunnen dat maar al te goed gebruiken. NLGR is na de zomerstop weer begonnen met activiteiten. De Groene Brigade is aan de slag geweest, de feestcommissie heeft grote plannen en er wordt gewerkt aan meer en beter groen in de gemeente.

Helaas is er ook minder goed nieuws: in augustus is ons zeer gewaardeerde lid en oud-bestuurslid Will van Riel overleden. Het afscheid heeft in kleine kring plaatsgevonden. Hij kon al een tijdje niet meer actief zijn, zeer tegen zijn zin. Wij zijn verdrietig dat hij er niet meer is. Wij wensen zijn vrouw en kinderen, de familie en vrienden veel sterkte met het verlies. Wij hopen zijn werk voor een groenere en mooiere gemeente Gilze en Rijen nog lang voort te kunnen zetten!


September 2022
Woekerende Amerikaanse vogelkers

Wie het Ossengoor in boswachterij Chaam kent weet dat het water steeds lastiger te zien is vanaf de paden rondom. Zelf het bankje aan de waterkant is bijna niet meer te vinden. De sterk woekerende Amerikaanse vogelkers ontneemt het zicht op de plas. Na afspraken met Staatsbosbeheer mag de Groene Brigade van NLGR aan de slag.
Zaterdagmorgen 10 september staat een man of twaalf paraat om dat invasieve groen aan te pakken. Vanwege veiligheidsinstructies van SBB blijft de kettingzaag thuis. De electrische bosmaaier mag wel ingezet en dat is hard nodig. Net als de handzaagjes en takkenscharen. Binnen de kortste keren verdwijnt het gordijn van takken en bladeren in rillen en wordt het uitzicht in ere hersteld. Het zal de wandelaars zeker zijn opgevallen.
Omdat het de eerste werkochtend van het nieuwe seizoen is sluiten wij af met een pan heerlijke soep en verse broodjes bij Guus thuis. Hartelijk dank aan de kook- en smeerploeg!