Wat doen wij?


NLGR overlegt regelmatig met de gemeente, net als met andere maatschappelijke organisaties om onze doelen te bereiken. Daarnaast kent de vereniging verschillende werkgroepen, elk met een eigen specialisme.


Groene brigade

Werken in de natuur. Lekker met je handen, met een schop of een zaag. Wilgen knotten of een poel opschonen. In samenspraak met de gemeente, Staatsbosbeheer of het Waterschap. Van september tot april, elke tweede zaterdag van de maand. Kleinere klussen doen wij het hele jaar door, vaak op doordeweekse dagen. Kijk in de Agenda of in de Nieuwbrief voor de actuele data.

Flora en fauna

Elk jaar de broedvogels inventariseren bij Golfclub Toxandria. Welke planten groeien er in de bermen en wat verandert daar door de jaren. Dat zijn allemaal vragen die Flora en fauna probeert te beantwoorden. Kijk in de agenda of in de Nieuwsbrief wat er op stapel staat.


Plantgoedactie

Een biologisch verantwoord pakket bomen, planten of bloembollen. Elk jaar zorgt NLGR dat inwoners van Gilze en Rijen een verantwoord pakket groen voor tuin of balkon kunnen kopen. Met 50% korting. Kijk in de Agenda, de Nieuwsbrief en de lokale media voor de gegevens.

Wandelingen

Inmiddels heeft NLGR een viertal Ommetjes uitgezet. Wandelingen door onze eigen gemeente, die laten zien hoe mooi en gevarieerd de omgeving hier is. Niet meer dan een kilometertje of vijf. Genoeg voor een frisse neus en wat beweging. Begin- en eindpunt is een gezellig café of restaurant. De routebeschrijvingen kun je hier downloaden.