Uitreiking cheque Rabo Duurzaamheidsfonds

In verband met het 125-jarig bestaan van de Rabobank, heeft zij éénmalig een extra bijdrage van € 125.000 in de Zuidelijke Baronie beschikbaar gesteld om in ons leefgebied te besteden aan een duurzaam project of initiatief.

De werkgroep Voedselbos heeft het plan voor een zitgelegenheid met wateropvang uitgewerkt en we hebben het plan ingediend. Dit initiatief is door de Rabobank beloond met een bijdrage van € 7.500.

Op maandag 5 februari 2024 heeft Corné van den Boogaart, lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank, aan de NLGR de cheque uitgereikt. Naast Corné waren de leden van de werkgroep Voedselbos aanwezig (Jolanda Bource, Barbara Roozen-Hoevenaars en Robert Roozen), alsmede onze voorzitter Sietske de Regt, Coördinator Groene Brigade Guus van Roozendaal en de penningmeester Sylvia van Duijnhoven.

Wij danken de Rabobank voor deze fantastische bijdrage.

Voedselbos Gilze

Voedselbos Gilze is deel van landschapspark d’n Steenakker en ligt tussen de Ridderstaat en de Warande. Op dit stuk grond van ongeveer 0.5 hectare creëren we een gezond ecosysteem met eetbare opbrengst, zoals eetbare bloemen, kruiden, bessen, noten en vruchten.

Het is een project van buurtbewoners voor buurtbewoners. Een fijne plek om van te genieten.

Vind je het leuk om een keer bij een activiteit aanwezig te zijn of te helpen bij een plantdag? Je bent van harte welkom! Je kan op ons blog kijken voor meer informatie of komende activiteiten. Je kan ons ook een mailtje sturen, dan houden we je op de hoogte.

Werkgroep Voedselbos Gilze

 LOCATIE VAN VOEDSELBOS GILZE: Klik hier

Parkeren bij Warande 92a

 Lees meer op de blog: Klik hier

Een Kleine terugblik..

Voedselbos Gilze Het park d’n Steenakker, een oude akker aan de Ridderstraat in Gilze, is een initiatief van de NLGR en Will van
Riel (overleden augustus 2022) in het bijzonder. Het park is in 2020 opgeleverd en overgedragen aan de gemeente. Een groep buurtbewoners wilde graag een deel van het park inrichten als voedselbos; leuk voor de buurt en goed voor de natuur. De eerste planten waren gezet en de tuin van Floralia moest leeg. Hier mocht men planten uitspitten en herplanten in het voedselbos. Maar na het natte voorjaar sloeg de droogte vanaf half mei genadeloos toe. Het Voedselbos had echter weinig mogelijkheden om de planten water te geven bij gebrek aan een watertappunt. Dit werd uiteindelijk gevonden bij de Groeituin. De gemeente wilde het sleutelcontract om bij het watertappunt te komen alleen maar aangaan met een officiële vereniging.
De mensen van het Voedselbos klopten bij de NLGR aan en na een prettige samenkomst in het park d’n Steenakker was de deal beklonken. Het Voedselbos Gilze is sindsdien een werkgroep van de NLGR.